Forum Politechniki Wrocławskiej

Nieoficjalne forum PWR zaprasza! Sprawdź opinie o prowadzących!

Forum - częste pytania
FAQ
Opinie o prowadzących - szukaj
Szukaj
Użytkownicy Forum PWr
Użytkownicy
Twój profil na polwro.pl
wiadomości na forum pwr
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Zaloguj
forum pwr - rejestracja
Linki
Politechnika Wrocławska - dotacje
Grupa VIP

Poprzedni temat «» Następny temat
Woźniak Władysław Artur, dr inż.
Autor Wiadomość
pasjonat 

Wydział: W-9 WME
Wysłany: 2006-02-18, 18:46   Woźniak Władysław Artur, dr inż.

Ocena: 3,5

Woźniak Władysław Artur, dr inż.

Fizyka 1 - ĆW

Może byc

Na ćwiczeniach "nagradzana" była aktywność - wystarczy pójsc do tablicy i zrobić zadanie :)
Na kolokwiach zadania średnio-trudne, ale oceniane były rzetelnie. Bez problemów można zobaczyc swoją prace i ewentualnie "walczyć o punkty".
Ostatnio zmieniony przez pendzello 2006-09-16, 16:11, w całości zmieniany 1 raz  

Roksana
forum PWR

Wydział: W-1
Rok studiów: 2
Politechnika Wrocławska ForumWysłany: 2006-02-31, 16:00

Hej! Anonymous! Wiesz jakie są zasady dodawania opinii o prowadzących?

viper 
viper

Rok studiów: 3
Wysłany: 2006-02-22, 22:38   Woźniak Władysław Artur, dr inż.

Ocena: 3,5

Fizyka 2

Zdac egzamin jest dosyc trudno tak bylo w moim przypadku zdalo bardzo mało osub. Pan Wozniak ma doyc wysokie wymagania co do jakosci odpowiedzi na pytania egzaminacyjne. warto chodzic i rozmawiac na temat pracy aby wiedzec gdzie sie popełnilo błedy . Pod koniec wykladu daje pytania ktore sa wybierane na egzamin mimo tego i tak jest trudno zaliczyc. Opinia dotyczy kursu powturkowego na wydzale M-E z fizyki. Gdy nie powiedze sie wam u pana Nowaka ktory ma monopol na fizyke 2 na M-e to trafice do pana Wozniaka
Aby zaliczy trzeba miec dobrze opracowane pytania no i oczywisce umiec je
Ostatnio zmieniony przez pendzello 2006-09-16, 16:12, w całości zmieniany 1 raz  

Wasik071

Wysłany: 2006-06-27, 23:09   

Ocena: 4

Wykład na M-E Energetyka I rok. Samo prowadzenie wykładu nienajgorsze, jednak jak dla mnie należałoby przynajmniej przejrzeć folie (są w necie) do zajęć, żeby wiedzieć o czym gadka. Samo zaliczenie do najłatwiejszych nie należało, ale do najtrudniejszych też nie. Drobiazgowe ocenianie. Jak już było wspomniane naprawdę warto (w przypadku niezaliczenia) przejrzeć pracę i porozmawiać z tym wykładowcą- mi pomogło :) Ogólna ocena pozytywna.
Ostatnio zmieniony przez pendzello 2006-09-16, 16:13, w całości zmieniany 1 raz  

sjm 

Wysłany: 2009-02-07, 12:08   

Ocena: 5

Fizyka 1 Wykład

Rewelacja

bardzo polecam! gość jest rewelacyjny, świetne poczucie humoru, fakt trochę drażni czasem jak co wykład mówi ze nic nie umiemy, aczkolwiek ma w tym dużo racji..
bardzo interesująco prowadzi wykład, trochę szybko, ale wystarczy się skoncentrować. Zaliczenie u Woźniaka nie jest tragiczne.Wręcz proste. wystarczy przeczytać jego 'folie' i chodzić na wykłady. ja chodziłem na wszystkie, frekwencja - około 30 osób na każdym. nic dziwnego że ze150 osobowej grupy wykładowej zalicza tylko 23 za pierwszym podejściem, skoro się na zajęcia nie chodzi :P
Chciałbym obalić plotki o Woźniaku jako o gościu nie do przejścia (bo takie plotki słyszałem...)

Mattik'85 

Wysłany: 2010-02-24, 00:38   

Ocena: 4,5

Kurs: Fizyka 2

ocena opisowa - OK

Rzadko się zdarza żeby na wykładzie z fizyki nie spać, a tak właśnie jest na wykładzie z tym panem. Wykład prowadzony ze slajdów dostępnych w internecie, szybko, ale i interesująco oraz śmiesznie.
Zaliczenie nie jest trudne o ile poświeci się troszkę czasu na opanowanie materiału przed egzaminem. Jak komuś nie pójdzie na pierwszym terminie warto iść na konsultacje podyskutować na temat pracy, można dowiedzieć się co się napisało źle czego się nie dopisało a co było wymagane.
Kurs absolutnie do przejścia!! Trzeba tylko chcieć ;)

muszkafcukrze 

Rok studiów: 3
Wysłany: 2010-03-10, 19:51   

Ocena: 3

Kurs: Fizyka 1 W+C

ocena opisowa - rany :roll:

Pierwsze wrażenie dobre, poczucie humoru - obecne na wykładach i ćwiczeniach, kompatybilne z poczuciem humoru studentów, niestety po pierwszym kolokwium (ćwiczenia) lub egzaminie następuje pewny zwrot i poczucie humoru doktora Woźniaka nie do końca trafia w poczucie humoru studentów :mrgreen:
nic dziwnego liczba ocen pozytywnych jest skromna :cool:
dwa lata temu kiedy robiłam ćwiczenia u doktora Woźniaka pozwalał sobie na umieszczanie zabawnych komentarzy przy dwójach co pomagało przełknąć gorycz porażki ale z niewiadomych przyczyn zaprzestał :wink:

Na pewno łatwo nie jest zaliczyć kurs u tego Pana, mi się nie udało, dopiero realizacja kursu na innym wydziale pozwoliła na zaistnienie 3 z Fizyki 1 W w moim indeksie.

Jeśli macie czas i nie spieszy wam się ze studiami to mogę nawet doktora polecić bo wykłady nawet niezłe były, żarciki, dogryzania dawały radę. Jeśli jednak chcecie skończyć studia w terminie a nie jesteście specjalnie uzdolnienie fizycznie proponuję spróbować realizować kurs u innego prowadzącego ponieważ doktor Woźniak dość specyficznie ocenia ciężko trafić w gust ;) niekoniecznie wiedza decyduje o zaliczalności przedmiotu

ocena 3 tylko i wyłącznie za poczucie humoru

Mr Miksa 

Wysłany: 2010-07-08, 00:19   

Ocena: 4,5

Kurs: Fizyka 1 i 2 - wykład

ocena opisowa - do przejścia

Miałem przyjemność uczęszczać na wykłady do ów prowadzącego w trakcie pierwszego roku studiów. Pan doktor stawia jasne i klarowne zasady zaliczenia na każdym pierwszym wykładzie czy to z Fizyki I czy też Fizyki II. Wykłady są prowadzone w sposób standardowy - wyświetlanie folii które Pan doktor również udostępnia na swojej stronie. Trudno mi było wkręcić się w tematy omawiane na wykładzie gdyż prowadzący lubi narzucać szybkie tempo. Urozmaica często wykłady anegdotami, żartami, czy też ciekawymi doświadczeniami. Często dyktuje na wykładzie to czego oczekuje od studentów w danym zagadnieniu na egzaminie (wszystkie zagadnienia umieszczone również na jego stronie).

Sprawy się nieco komplikują gdy przychodzi egzamin :cool: .Prowadzący jest strasznie skrupulatny, czepia się błędów a nawet złemu budowaniu zdań. Naprawdę rzadko się zdarza by naciągał na 3.0. W przypadku Fizyki I zwalnia osoby z pisania egzaminu pod warunkiem, że mają one ocenę z ćwiczeń 4.5 lub wyżej (taki mały bonusik). :cool:

Sugeruje opracowywać pytania przy pomocy książek, które Pan Woźniak poleca na pierwszym wykładzie ewentualnie podpierać się foliami z wykładów ( i tu uwaga!! na nich często występują błędy celowo myślę wprowadzone przez wykładowce by zachęcić studenta do uczęszczania na wykłady :lol: )Wszelkie odpowiedzi żywcem wzięte z wikipedii są przez niego negatywnie odbierane. W przypadku niepowodzenia warto udać się do prowadzącego i zrobić wgląd w swoją prace, spytać o popełnione błędy, i poprosić o zasugerowanie poprawnej odpowiedzi. Naprawdę pomaga na poprawce :grin:

Ogólnie na naszym wydziale (W-9) ciężko jest trafić na kogoś innego niż Pan Woźniak ewentualnie Pan Nowak (z drugim nie miałem przyjemności więc nie komentuje). Polecam dla wytrwałych w boju i ambitnych :cool:

Odpowiedz do tematu