Forum Politechniki Wrocławskiej

Nieoficjalne forum PWR zaprasza! Sprawdź opinie o prowadzących!

Forum - częste pytania
FAQ
Opinie o prowadzących - szukaj
Szukaj
Użytkownicy Forum PWr
Użytkownicy
Twój profil na polwro.pl
wiadomości na forum pwr
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Zaloguj
forum pwr - rejestracja
Linki
Politechnika Wrocławska - dotacje
Grupa VIP

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Rose
2009-07-21, 23:54
I po rekrutacji...
Autor Wiadomość
vojadzer 

Wydział: W-5 Elektryczny
Rok studiów: 5
Wysłany: 2009-10-01, 19:36   

"Wzór wpisu do indeksu"... czy ciężko zrozumieć? Dokładnie tak wygląda to, co należy wpisać w indeks, do tego należy wypełnić raport postępów studenta(dokładnie tak samo jak indeks się wypełnia), który można znaleźć na stronie wydziałowej, w ogłoszeniach gdzieś na dole strony... wystarczy trochę poszukać. s.k. jak nadal nie wiesz o co chodzi to odezwij się, postaram się dobitniej wytłumaczyć...

Roksana
forum PWR

Wydział: W-1
Rok studiów: 2
Politechnika Wrocławska ForumWysłany: 2006-02-31, 16:00

Hej! Anonymous - czy wiesz, że jeśli nie napiszesz co najmniej 5 opinii o prowadzących, możesz mieć włączone ograniczenia w dostępie do dzialu z opiniami?

s.k. 
Humanistka

Rok studiów: 1
Wysłany: 2009-10-01, 20:08   

Ano, bardzo trudno zrozumieć. Dopiero zaczynam studiować i wiele rzeczy pozostaje dla mnie niejasnych. Nie sądzę, aby była to kwestia czekania na gotowe czy lenistwa.

Wiem, czym jest wzór wpisu do indeksu. Nie wiem natomiast, co w raporcie postępów studenta oznaczają kolumny P i S, czy wszędzie mam wpisać nazwisko prowadzącego (ponieważ we wzorze wpisu nazwisko widnieje tylko przy prowadzącym kursu BHP)? Które strony indeksu mam uzupełnić tym wzorem i co można mi wpisać? I przede wszystkim, czym jest wystająca z indeksu karta zobowiązań studenta? :roll:

vojadzer 

Wysłany: 2009-10-01, 20:31   

Nie unoś się, gdy człowiek chce pomóc nawet jeśli robi to z przekąsem, bo pewne rzeczy potrafią zirytować a następnym razem ktoś może nie wyciągnąć pomocnej dłoni ale do rzeczy...
P w raporcie to projekt-będzie Cie dotyczył na 3 roku, S to seminarium- to jeszcze później będzie Cię interesowało. Pewnie wam mówili, a jak nie to powinni, że zarówno indeks jak i raport wypełnić najlepiej po pierwszym tygodniu zajęć, kiedy już odbędą się wszystkie zajęcia i będziecie wiedzieli z kim macie poszczególne kursy, żeby później nie mazać w indeksie. Kartę zobowiązań podpisujesz i heja, więcej Cię nie obchodzi(ewentualnie w bibliotece mogą chcieć machnąć tam pieczątkę).Co do wypełnienia indeksu: na 4 stronie wpisujesz aktualny rok akademicki, rok studiów i semestr czyli:2009/2010, rok 1 semestr 1-zimowy... teraz strona 8-tam imię, nazwisko, rok studiów(1) rok akademicki(2009/2010), nazwisko prowadzącego(później bo na razie nie znasz nazwisk), nazwa przedmiotu wraz z jego kodem(dokładnie tak jak wskazuje wzór, a z tego co piszesz, to wiesz do czego służy) następnie tak jak jest napisane wymiar godzinowy poszczególnych zajęć co też jest napisane we wzorze no i ECTS, które też we wzorze są... i tak kolejno lecisz strona po stronie, aż wpiszesz wszystkie przedmioty... PROSTE?? Proste....
A i jeszcze jedno... Niech Ci nie wpadnie czasem do głowy pomysł, żeby oddawać Pani Irence w dizekanacie raportu wypisanego ręcznie, bo wyjdziesz szybciej niż wejdziesz:)

s.k. 
Humanistka

Wysłany: 2009-10-01, 20:50   

vojadzer napisał/a:
Nie unoś się, gdy człowiek chce pomóc nawet jeśli robi to z przekąsem, bo pewne rzeczy potrafią zirytować a następnym razem ktoś może nie wyciągnąć pomocnej dłoni ale do rzeczy...

Ależ ja się nie unoszę, próbowałam tylko wytłumaczyć, że kwestia wypisywania indeksu jest (a raczej była) mi całkiem obca i sama czuję się przez to głupio, a wypominanie mi niekompetencji (nawet posługując się żartem, ironią, przekąsem) jeszcze potęguje to uczucie. :oops: To z resztą nieistotne już teraz, dziękuję bardzo bardzo za pomoc, wszystko rozumiem i przepraszam za kłopot.

vojadzer 

Wysłany: 2009-10-01, 21:29   

Nie ma sprawy, jakbyś miała jeszcze jakieś pytania albo problemy to pisz na pw albo na gg. Powodzenia.

maciuS 

Wysłany: 2009-10-02, 10:36   

Witam, mam pewien dylemat :neutral: przyszła mi wiadomośc na konto rekrutacyjne o zapisach ale na dniach wstepnych powiedzieli ze zostalismy zapisani administracyjnie czy mam ta wiadomosc zignorowac czy powinienem sie jeszcze gdzies zapisac :oops:

cxarny 

Wysłany: 2009-10-02, 15:03   

maciuS napisał/a:
Witam, mam pewien dylemat :neutral: przyszła mi wiadomośc na konto rekrutacyjne o zapisach ale na dniach wstepnych powiedzieli ze zostalismy zapisani administracyjnie czy mam ta wiadomosc zignorowac czy powinienem sie jeszcze gdzies zapisac :oops:

Tez dostalem @ ale z tego co zdazylem zauwazyc to jestem zapisany na wszystkie zajecia (z planu studiow) przewidziane dla naszego kierunku-wydzialu. Chyba ze sa jeszcze jakies ponadprogramowe ;) .

Ktos wie jak wpisac wyklad z Grafiki Inzynierskiej do Indeksu? W rozkladzie zajec kazdy wyklad jest zapisany dla poszczegolnego tygodnia osobno, ale kod kursu jest taki sam.

Nawi 
the bestest

Wysłany: 2009-10-02, 22:15   

Zawsze możesz iść zapytać przemiłych pań w dziekanacie ;)

cxarny 

Wysłany: 2009-10-02, 22:45   

Nawi napisał/a:
Zawsze możesz iść zapytać przemiłych pań w dziekanacie ;)

Kuszaca propozycja ale chyba jednak spasuje ;) .

tenjeden 
Elektrotechnika

Wysłany: 2009-10-04, 17:53   

ktoś z was mi jest w stanie powiedzieć o której i gdzie dokładnie jutro jest szkolenie BHP?;D

dzienis 

Wysłany: 2009-10-04, 18:04   

tenjeden napisał/a:
ktoś z was mi jest w stanie powiedzieć o której i gdzie dokładnie jutro jest szkolenie BHP?;D

13:00, 104 w D-1

Odpowiedz do tematu