"Wzór wpisu do indeksu"... czy ciężko zrozumieć? Dokładnie tak wygląda to, co należy wpisać w indeks, do tego należy wypełnić raport postępów studenta(dokładnie tak samo jak indeks się wypełnia), który można znaleźć na stronie wydziałowej, w ogłoszeniach gdzieś na dole strony... wystarczy trochę poszukać. s.k. jak nadal nie wiesz o co chodzi to odezwij się, postaram się dobitniej wytłumaczyć...
Roksana
Wydział: W-1
Rok studiów: 2
Wysłany: 2006-02-31, 16:00
Hej! Anonymous - czy wiesz, że jeśli nie napiszesz co najmniej 5 opinii o prowadzących, możesz mieć włączone ograniczenia w dostępie do dzialu z opiniami?
Ano, bardzo trudno zrozumieć. Dopiero zaczynam studiować i wiele rzeczy pozostaje dla mnie niejasnych. Nie sądzę, aby była to kwestia czekania na gotowe czy lenistwa.
Wiem, czym jest wzór wpisu do indeksu. Nie wiem natomiast, co w raporcie postępów studenta oznaczają kolumny P i S, czy wszędzie mam wpisać nazwisko prowadzącego (ponieważ we wzorze wpisu nazwisko widnieje tylko przy prowadzącym kursu BHP)? Które strony indeksu mam uzupełnić tym wzorem i co można mi wpisać? I przede wszystkim, czym jest wystająca z indeksu karta zobowiązań studenta?
Nie unoś się, gdy człowiek chce pomóc nawet jeśli robi to z przekąsem, bo pewne rzeczy potrafią zirytować a następnym razem ktoś może nie wyciągnąć pomocnej dłoni ale do rzeczy...
P w raporcie to projekt-będzie Cie dotyczył na 3 roku, S to seminarium- to jeszcze później będzie Cię interesowało. Pewnie wam mówili, a jak nie to powinni, że zarówno indeks jak i raport wypełnić najlepiej po pierwszym tygodniu zajęć, kiedy już odbędą się wszystkie zajęcia i będziecie wiedzieli z kim macie poszczególne kursy, żeby później nie mazać w indeksie. Kartę zobowiązań podpisujesz i heja, więcej Cię nie obchodzi(ewentualnie w bibliotece mogą chcieć machnąć tam pieczątkę).Co do wypełnienia indeksu: na 4 stronie wpisujesz aktualny rok akademicki, rok studiów i semestr czyli:2009/2010, rok 1 semestr 1-zimowy... teraz strona 8-tam imię, nazwisko, rok studiów(1) rok akademicki(2009/2010), nazwisko prowadzącego(później bo na razie nie znasz nazwisk), nazwa przedmiotu wraz z jego kodem(dokładnie tak jak wskazuje wzór, a z tego co piszesz, to wiesz do czego służy) następnie tak jak jest napisane wymiar godzinowy poszczególnych zajęć co też jest napisane we wzorze no i ECTS, które też we wzorze są... i tak kolejno lecisz strona po stronie, aż wpiszesz wszystkie przedmioty... PROSTE?? Proste....
A i jeszcze jedno... Niech Ci nie wpadnie czasem do głowy pomysł, żeby oddawać Pani Irence w dizekanacie raportu wypisanego ręcznie, bo wyjdziesz szybciej niż wejdziesz:)
Nie unoś się, gdy człowiek chce pomóc nawet jeśli robi to z przekąsem, bo pewne rzeczy potrafią zirytować a następnym razem ktoś może nie wyciągnąć pomocnej dłoni ale do rzeczy...
Ależ ja się nie unoszę, próbowałam tylko wytłumaczyć, że kwestia wypisywania indeksu jest (a raczej była) mi całkiem obca i sama czuję się przez to głupio, a wypominanie mi niekompetencji (nawet posługując się żartem, ironią, przekąsem) jeszcze potęguje to uczucie. To z resztą nieistotne już teraz, dziękuję bardzo bardzo za pomoc, wszystko rozumiem i przepraszam za kłopot.
Witam, mam pewien dylemat przyszła mi wiadomośc na konto rekrutacyjne o zapisach ale na dniach wstepnych powiedzieli ze zostalismy zapisani administracyjnie czy mam ta wiadomosc zignorowac czy powinienem sie jeszcze gdzies zapisac
Witam, mam pewien dylemat przyszła mi wiadomośc na konto rekrutacyjne o zapisach ale na dniach wstepnych powiedzieli ze zostalismy zapisani administracyjnie czy mam ta wiadomosc zignorowac czy powinienem sie jeszcze gdzies zapisac
Tez dostalem @ ale z tego co zdazylem zauwazyc to jestem zapisany na wszystkie zajecia (z planu studiow) przewidziane dla naszego kierunku-wydzialu. Chyba ze sa jeszcze jakies ponadprogramowe .
Ktos wie jak wpisac wyklad z Grafiki Inzynierskiej do Indeksu? W rozkladzie zajec kazdy wyklad jest zapisany dla poszczegolnego tygodnia osobno, ale kod kursu jest taki sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum